TelebidPro’s team – Велин Аврамов – “Независимо колко трудно става, ще се справиш, ако не се отказваш.”

16/05/2023

Днес е време да ви представим Велин, той е отговорен, мотивиран и винаги усмихнат. Ето какво ни разказва за себе си…

Разкажи за себе си?

Казвам се Велин и в края на 2021г докато бях 4-ти курс във ФМИ започнах тренинг в Телебид Про като част от стажантската програма и днес съм част от един от дев екипите във фирмата.


Кога ти бяха първите стъпки в програмирането?

Първият код, който някога съм писал беше в 9-ти клас на C++, като първоначално не ми хареса и след няколко месеца се отказах. Известно време по-късно реших да дам втори шанс на програмирането, хареса ми, особено идеята да създавам какъвто си поискам софтуер и реших да се подготвя, и да кандидатствам в специалност “Софтуерно инженерство” във ФМИ към Софийския университет.


Защо реши да кандидатстваш в Телебид Про?

Реших, че в 4-ти курс е време да започна кариерното си развитие. Разгледах обявите в кариерния център на моя факултет и попаднах на Телебид Про. Грабна ме това, че имаше опция за гъвкав график, както и, че програмата целеше да помогне на хора с основни познания да натрупат опит и да се развият като професионалисти. Кандидатствах, успях да се справя с предварителни тестове и задачи, и така започнах.


Как протече първият месец от тренинга? Каква беше първата ти задача?

Още първия месец научих доста полезни неща от задачите, които ми бяха възложени. Първата задача беше съвкупност от няколко подзадачи: инсталиране на Linux, инсталиране на WordPress чрез package manager, и импортиране на Google карта в една от страниците на WordPress. Наложи ми си да setup-на собствена среда за разработка под Linux, да инсталирам различни приложения от package manager – MySQL, Apache server, Node.js, WordPress и др. За първи път направих връзка с API, от който използвах данни, които записах в базата данни.


Кое е най-ценното нещо, което научи до тук?

Независимо колко трудно става, ще се справиш, ако не се отказваш.


Как успяваше да съчетаеш тренига с университета?

Стараех се да си организирам добре задачите си за деня, така че да не оставям работа за следващия ден. В Telebid Pro започнах на 6 часов график и сам разпределях часовете си, спрямо заетостта в университета. По време на сесията имаше възможност да отсъствам, така че за изпитите се подготвях без проблем, а за държавния изпит отсъствах около месец, през който успях да преговоря материала и да се подготвя.


Имаш ли някакво хоби?

Да, обичам да спортувам във фитнес зали/площадки за уличен фитнес, също така още от малък харесвам да разпускам с компютърни игри.


Какво би казал на себе си преди 3 години?

Продължавай в същия дух, но отделяй малко повече време на хобитата си.

TelebidPro: Активен участник и алфа спонсор на TUES Fest 2023От вдъхновяващи срещи до нови кариерни възможности: Какво се случи при нас през последните два месеца