TelebidPro’s team – Павлин Николов (Пав): Най-ценният урок ми беше, че нищо не идва наготово

19/04/2021

Запознайте се с Павлин Николов или както го наричаме Пав, който започна при нас като стажант през 2018 г., днес е част от DevOps екипа ни.

В това кратко интервю той споделя малко за себе си и за уроците, които е научил по време на стажа:

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 🙂

Като малък никога не съм имал представа какъв бих искал да стана като порасна. Задавали са ми този въпрос, но никога не съм имал отговор, а и не съм се опитвал и да го намеря. 🙂

Кога разбра, че искаш да се развиваш в IT сектора?

От малък започнах да ползвам компютър и винаги съм имал голям интерес, но идеята да се развивам в тази сфера се появи когато бях в 9 клас и започнах да се занимавам малко по-сериозно в ТУЕС с технологии. И може да се каже, че “вятърът ме отнесе” до ТУЕС, което беше неочакван късмет за мен.

Как и откъде разбра за TelebidPro? Защо реши да кандидатстваш за стаж в TelebidPro?

Разбрах за пръв път за TelebidPro малко преди представянето на летните стажове в ТУЕС за 11 клас. А после на самото представяне на стажовете интересът ми се пробуди още повече. Причините да реша да кандидатствам бяха най-вече препоръката, която получих от приятел, силният ми интерес в системната администрация и най-вече Linux, както и възможността за платен стаж.

Кои са най-ценните неща, които научи по време на стажа?

Най-ценният урок ми беше, че нищо не идва наготово. Всеки може да постигне желаното, стига да положи нужните усилия. Това винаги съм го знаел до някаква степен, но по време на стажа наистина разбрах, че усилия трябва да се полагат, както и че няма нищо страшно – с достатъчно усилия и правилните насоки, всичко се получава.

За кого Е и за кого НЕ е подходящо да бъде стажант в TelebidPro?

За стаж в Телебид Про човек трябва да има хъс, интерес и желание да се развива постоянно и да полага нужните усилия за това. Стажът не е лесен, за това според мен не е подходящо за хора, които нямат готовността да положат усилия. 

Ако имаш възможност да се срещнеш с някоя известна личност, с кого би искал да срещнеш?

Дядо Коледа. Искам да го питам – къде е компютърът, който си пожелах за Коледа като бях на 7? 🙂

Това беше Павлин и неговата кратка история. Очаквайте скоро да се запознаете и с другите членове на екипа ни.

HackTues GG и Отбор Мечо Пух – мед, динозавър, костенурка, мечкаСпециалните награди на TelebidPro на още едно страхотно събитие