Специалните награди на TelebidPro на още едно страхотно събитие

26/04/2021

Приключи първото двудневно издание на TUES FEST, което се проведе изцяло онлайн на 24 и 25 април. TelebidPro за поредна година взе участие като алфа спонсор, беше част от журито на събитието и раздаде награди.

Едната от наградите ни спечели Мадлен Саркисян от 12 клас с проекта си Face Mask Detection System – система, която следи за спазването на противоепидемичните мерки и по-конкретно носенето на маски. При разработката Мадлен е използвала следните технологии/програмни езици – Jupyter Notebook, Python, HTML, CSS, JavaScript. В общото класиране проектът на Мадлен беше отличен като най-добър в категория “Софтуер”.

Втората ни награда отиде при Благовест Атанасов от 12 клас, който беше разработил сайт за игра на шах – “Chess King” с помощта на JavaScript, HTML, Python и CSS.

Следващата ни награда грабнаха Александър Йорданов и Мартин Врачев от 11 клас с проекта си “Melodic”, който представлява платформа за музика, напълно безплатна и свободна от реклами. За разработката му момчетата са използвали HMTL, Python, CSS и JavaScript.

В общото класиране по категории бяха отличени и следните проекти:

Най-добър проект в категория “Роботика и вградени системи” – Георги Корчаков от 12 клас с проекта си Smart Medical Box – умна автоматична кутия за лекарства, която следи за правилния прием на медикаментите от възрастни хора и хора, страдащи от деменция.

В категория “Компютърни мрежи” наградата получи Венелин Атанасов от 12 клас за проекта “Изграждане на пълнофункционална мрежа за доставчик наИнтернет услуги”.

Усилията на Веселин Ангелов, който е дипломант в Телебид Про се отплатиха и той грабна наградата “Любимец на медиите”. Веселин взе участие със своята дипломна работа “ESPEES”. Проектът е система за визуализиране на паркоместата в градска среда, която помага на шофьорите за лесното намиране на свободни места за паркиране. Разработката му впечатли журито на медиите, в което участваха: Венцислав Савов от Мениджър Нюз, Светлана Митрова от Капитал Кариери, Пламен Михайлов от DevStyler, Владимир Владков от Computerworld Bulgaria, Мая Цанева от Trending Topics SEE и Васил Андреев от Teen Station.

Поздравяваме всички бъдещи ИТ специалисти за чудесните проекти и положените усилия!

TelebidPro’s team – Павлин Николов (Пав): Най-ценният урок ми беше, че нищо не идва наготовоНОИТ 2021 и специалните награди на TelebidPro