TelebidPro подкрепи Национална Олимпиада по Информационни технологии 2023

26/04/2023

Telebid Pro отново е горд спонсор на престижната Национална олимпиада по информационни технологии (НОИТ), която е организирана от Факултета по Математика и Информатика (ФМИ) към Софийския университет “Свети Климент Охридски” и Министерството на образованието и науката (МОН).

Олимпиадата е едно от водещите състезания в областта на информационните технологии у нас и вече 20 години събира таланти от цяла България, за да премерят сили.

НОИТ протича в три кръга – училищен, областен и национален-финален. Участниците разработват проекти в области като Големи обеми от данни (Big data), Разпределени приложения (Distributed applications), Мултимедийни, Интерактивни и Софтуерни приложения и Съвременни системи за визуална информация. Финалът предлага вълнуваща възможност за всеки участник да представи и защити своя проект пред жури на национално ниво.

Telebid Pro подкрепя олимпиадата, тъй като вярваме, че състезанието дава уникална възможност на младите ни таланти да покажат своите умения, упорство и креативност. Спортният дух и справянето с предизвикателствата играят ключова роля за изграждането на човешкия потенциал и в нашата компания това е ценност, която ценим.

 

Тази година връчихме следните награди:

Радостин Чолаков, с проект “Езикови модели за ориентиран към задача диалог”, ученик в МГ “Акад. Кирил Попов” – гр. Пловдив

Даниел Йорданов, с проект “StudentsHelper”, ученик в Математическа гимназия “Гео Милев” – град Плевен

Радин Тихолов, с проект “Обмен на знания (Knowledge Barter)”, ученик в ПМГ “Проф. Емануил Иванов – гр. Кюстендил

Илиян Илиев, с проект “Arduino + Garden”, ученик в ПГ по компютърно програмиране и иновации – гр. Бургас

Сияна Костадинова, с проект “Цветен свят’, ученик в ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията” – гр. Бургас

Матей Минев, с проект “Проект „ВОДОПАД“”, ученик в ПМПГ “Св. Климент Охридски” – гр. Монтана

Това е нашият начин да поощрим таланти на България и да ги мотивираме да продължават да се развиват в областта. Вярваме, че подкрепата на бъдещето поколение е от решаващо значение, за да разгърне по-бързо потенциала си.

Препознаваме като нашата мисия създаването на устойчива среда за развитие и гладък преход между образованието и следващата стъпка в професионалното им развитие.

Честитаме на всички участници за техния труд и им желаем успехи!

TelebidPro подкрепи Националното състезание по компютърни мрежиКакво означава да си жури в битката за спечелването на един невероятен хакатон?