Мадлен Саркисян – Да тичаш срещу трудностите

25/05/2021

Зададохме няколко въпроса на Мадлен, която екипът ни срещна за пръв път още на миналогодишния хакатон HACK TUES 6, където тя беше PR на събитието и ни впечатли с ентусиазма и сериозното си отношение към поставените задачи. На феста тази година тя спечели наградата за най-добър проект в категория “Софтуер”, също така грабна и една от нашите специални награди. Проектът, който представи Мадлен – “Face Mask Detection System” е свързан с една от най-актуалните теми по време на епидемичната обстановка в света, а именно предпазните маски.


Представи се с няколко думи – в кой клас си, какво ти е интересно, какви технологии използваш, какво хоби имаш … ?

Мадлен: Казвам се Мадлен Саркисян и съм от 12 клас в ТУЕС. Харесвам най-различни технологии, а в последно време повече се занимавам с JavaScript, Python, Machine Learning. Извън програмирането, обичам да се занимавам със спорт, да свиря на пиано и да чета книги.

 

Как се появи идеята за проекта ти?

Мадлен: При избора на тема за дипломен проект миналата година. Исках да разработя нещо актуално, предизвикателно и интересно.

 

Къде срещна най-големите предизвикателства по време на работата по проекта ти?

Мадлен: Най-голямото предизвикателство беше това, че се сблъсках с много технологии, които изобщо не познавах. Но това го преодолях с много, много четене. В движение трябваше да се уча на повечето неща и едновременно да разработвам самия проект. Но въпреки това нямаше момент, в който да се демотивирам или откажа от идеята, точно защото темата ми беше изключително интересна. В крайна сметка успях да се справя успешно.

 

Кой беше най-забавният момент от подготовката на проекта?

Мадлен: Възможността да участвам в ТУЕС Фест и да го спечеля. 🙂

 

Научи ли те на нещо работата ти по проекта?

Мадлен: Най-вече се научих, че няма невъзможни неща. Когато човек има желание да направи дадено нещо, винаги ще успее, въпреки усилията, които ще му коства. Също се научих на търпение, работа под напрежение и…че това, което правя, ми се отдава.

 

Ако беше животно, какво би било то? 

Мадлен: Гепард. Много бързо тичам. Особено към целите си.

 

За какво мечтаеш?

Мадлен: Да съм щастлива, най-вече близките ми хора да са винаги около мен :). Съвсем скоро завършвам ТУЕС, но много искам приятелствата, които направих там, да останат във времето. И, разбира се, да не спирам да се развивам – както в програмирането, така и във всички останали сфери, които са ми интересни.


От екипа на TelebidPro пожелаваме на Мадлен да продължава да гони мечтите си.
Отбор Melodic – Вдъхновени от музикатаБлаговест Атанасов – Алгоритмите на удовлетворението от свършената работа