Благовест Атанасов – Алгоритмите на удовлетворението от свършената работа

01/06/2021

Днес ще ви представим Благовест,  който спечели една от специалните награди на TelebidPro с проекта си “Chess King”. Той ни разказа за предизвикателствата и уроците, които е срещнал при разработката на проекта си.

 

Представи се с няколко думи – в кой клас си, какво ти е интересно, какви технологии използваш, какво хоби имаш … ?

Благовест: Аз съм от 12 клас, интересувам се от програмиране, използвам главно Python като програмен език, хоби ми е да свиря на китара и да пея.

 

Как се появи идеята за проекта ти?

Благовест: В 11 клас един учител ми беше дал за задача да направим просто WEB приложение, като една от опциите беше сайт за игра на шах, и работейки по тази задача аз започнах основите на Chess King.

 

Къде срещна най-големите предизвикателства по време на работата по проекта ти?

Благовест: Имплементирането на алгоритмите по самата игра на шах, както и синхронизацията между клиента и сървъра бяха най-трудните неща в проекта.

 

Кой беше най-забавният момент от подготовката на проекта?

Благовест: Имплементирането на шаха беше най-забавната част от проекта, защото да видиш как алгоритмите работят и играта върви е много яко.

 

Научи ли те на нещо работата ти по проекта?

Благовест: Този проект ме научи на някои технологии, но най-вече ме научи да съм постоянен и да се кефя на работата си.

 

Ако беше животно, какво би било то? 

Благовест: Ако бях животно, може би щях да съм кон, защото той за мен е олицетворение на свободата, бързината, красотата, силата.

 

За какво мечтаеш?

Благовест: Мечтая да бъда най-добрата версия на себе си.

 

От Телебид Про пожелаваме на Благовест да сбъдне мечтите си!

Мадлен Саркисян – Да тичаш срещу трудноститеTelebidPro uchastva na Nacionalno sustezanie po informacionni tehnologii 2021 i razdade specialni nagradi na Radostin Cholakov i proekta mu AzBuki.mlРадостин Чолаков – “Програмирането ми изглеждаше като магия”