TelebidPro DevCamp – стартира второто си издание през февруари

28/01/2022

За втора поредна година TelebidPro организира своя DevCamp — безплатна тренинг програма за студенти в областта на софтуерните технологии, чиято страст е програмирането. Програмата е насочена към млади специалисти с основни познания по уеб технологии, които желаят да се подготвят за програмисти и да направят силен старт в ИТ кариерата си.

TelebidPro DevCamp 2022 е пет-седмичен online тренинг по уеб програмиране, който осигурява директна възможност за платен стаж или първа работа в компанията. Той е подходящ за студенти и наскоро завършили специалисти в областта на компютърните науки от висшите учебни заведения в гр. София, които търсят професионално развитие в свободното си време. Заинтересованите кандидати могат да изразят интерес за участие до 15 февруари 2022 г. чрез страницата на програмата. Те могат да се обърнат за допълнителна информация и към своя студентски кариерен център.

Процесът на кандидатстване за TelebidPro DevCamp 2022 включва няколко етапа. След попълване на регистрационна форма и изразяване на готовност за участие в стаж, кандидатите следва да преминат успешно и изпит за входно ниво на език за програмиране по избор. Наличието на базови познания в основите на програмирането и уеб технологиите е задължително условие за участие. Предимство в класирането, например, би могло да донесе познаването на JavaScript, Python и SQL, както и предишен опит с работа под Linux. Знания в тези области могат да се демонстрират и чрез лични проекти.

TelelebidPro DevCamp 2022 ще се проведе изцяло online в периода 21 февруари – 28 март 2022 г. Негов основен фокус е разработването на реално уеб приложение, за което участниците трябва да разполагат с минимум 14 часа седмично. Предвижда се работа по практически проект съобразен с индивидуалното ниво на участниците, решаване на алгоритмични задачи, менторство от старшите експерти на компанията, часове за самостоятелна работа с професионална обратна връзка на изпълнените индивидуални и групови задачи, и др. В зависимост от пандемичната обстановка е възможно да бъдат предложени и присъствени консултации в офиса на компанията. Пълни подробности за инициативата може да намерите тук.

Дизайнът на тренинга гарантира конкретни ползи за участниците, сред които:

  • запознаване с ключовите стъпки в разработката на уеб приложения;
  • придобиване на практически знания в областта на уеб програмирането;
  • развитие на soft skills като умения за комуникация, самостоятелна работа и работа в екип, разрешаване на проблеми и др.;
  • възможност за съвместна работа с опитните софтуерни инженери от екипа на TelebidPro;
  • разширяване на мрежата от професионални и лични контакти, и др.

 


 

След успешно приключване на курса, TelebidPro осигурява възможност за директна реализация на придобитите умения чрез присъединяване на най-добре представилите се курсисти към екипа на компанията.

Подробности за предишното издание на инициативата може да откриете на FB страницата или в блога на компанията.

***

Теоретичната и практическата подготовка на млади софтуерни специалисти е ключов елемент от подхода на TelebidPro за привличане и изграждане на млади таланти. Програма DevCamp покрива задължителни елементи на обучението за започване на първа работа в компанията. Чрез него фирмата подава ръка на младите софтуерни ентусиасти, които търсят начална реализация в ИТ сектора.

TelebidPro в подкрепа на образованието в IT областтаTelebidPro’s team – Боян Миланов – “…балансът между теория и практика…”