TelebidPro’s team – Боян Миланов – “…балансът между теория и практика…”

28/01/2022

Представяме ви Боян, който започна като стажант при нас преди повече от 2 години, а днес е част от System Operations екипа ни. Той ни разказа за любовта си към технологиите и спорта.

 

Разкажи ни за себе си.

Здравейте, Завършил съм ТУЕС, което  ми даде първоначалната насока и знания в сферта на IT технологиите. Продължих образованието си във ФМИ – Софийски университет – специалност Компютърни науки.

 
Какъв беше първият ти допир с технологии?

Мисля, че първият ми допир с “разбиране” към IT технологиите беше с езика за програмиране C++ в 7 клас.

 
Кои са любимите ти технологии?

Сред любимите ми технолгии са Nginx, Redis, Amazon Web Services (AWS), GNU/LInux и други Unix-like systems и Python.

 
Защо реши да кандидатстваш за стаж?

Винаги за мен на първо място са били удоволствието и знанията от това, с което се занимавам. Още първата година в университета забелязах, че липсва балансът между теория и практика, поради което усетих, че не получавам важна част от знанията и започвам да губя голяма част от удоволствието. В общи линии разбрах за себе си, че ако изчакам да се дипломирам първо от университета и чак след това потърся стаж, би било прекалено късно и много изгубено време.

 
Имаш ли хоби? Участвал ли си в някакви състезания?

Това е много сложен въпрос, на който не мога да дам точно един отговор. Любимите ми дейности, които ме разсейват от ежедневието са колоездене, плуване, бягане, ски и разбира се “цъкане на някоя друга PC игричка”. Да, участвал съм в състезания, като в последното реших да комбинирам три от любимите ми спортове и отидох на ултра крос триатлон – един от най-незабравимите и уникални дни от живота ми.

 
Кое е последното технологично нещо, което научи?

Последно научих за HAproxy high performance load balancer и proxy server. Привлече вниманието ми с това, че приложението e създадено в края на 2001 година и все още може да се конкурира със съвременните си аналози.

 
Кои са предизвикателствата пред които се изправяш във всекидневната ти работа?

Сблъскването с различни проблеми, чиито решения не са тривиални и изискват дълбоки познания за разрешаването им.

 
Имаш ли девиз?

Ако е крайно да е безкрайно.

 
Какво те прави щастлив?

Най-щастлив съм когато съм заедно със семейството и приятелите.

TelebidPro DevCamp – стартира второто си издание през февруариTelebidPro DevCamp – Даниел: “Исках да придобия опит в програмирането и в ИТ сферата като цяло, както и да натрупам нови знания.”