ТУЕС ФЕСТ 2020 – Специални награди

08/06/2020

На 6 юни се проведе третото издание на ТУЕС Фест – фестивала-изложение на ученически проекти. 

Тази година събитието протече изцяло онлайн, като над 80 ученици от 8 до 12 клас на ТУЕС представиха най-добрите си разработки в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботиката. 

Екипът ни отново се включи в организацията и по традиция бяхме подготвили награди за най-интересните проекти. Изборът ни беше труден, защото имаше много проекти, които заслужават награда, но на края се спряхме на:  

Първа награда – Антоан Янев от 12 клас с проекта Система за локализиране на безплатни обществени велосипеди. Проектът представлява система, позволяваща споделянето на безплатни обществени велосипеди в градска среда.

Втора награда – Веселин Ангелов и Георги Любенов от 11 клас за проекта им Ma what’s for dinner? Приложението показва какви продукти имате в хладилника с помощта на сензори и какво можеш да направиш с тях.

Трета награда – Ангел Пенчев, Богдан Миронов и Симеон Георгиев от 11 клас, разработили проекта Traffic Brain – система за автоматизиран контрол на пътни светофари.

Националната Олимпиада по Информационни Технологии 20205 career event rulesКак да се подготвим за посещение на кариерно изложение – 5 съвета за студенти и ученици