TelebidPro’s team – Божидара Атанасова – “… винаги ми е било интересно да подлагам нещата на различни изпитания.”

03/06/2022

Време е да ви представим Божидара. Тя се присъедини, като стажант преди по-малко от година и е част от Quality Assurance екипа ни. Винаги е усмихната и готова да помогне на своите колеги.

Разкажи накратко за себе си?

Казвам се Божидара Атанасова. Тази година завършвам магистърска степен със специалност “Компютърно и софтуерно инженерство“ в Технически Университет – София. Преди това учих в МГ – Пловдив. В TelebidPro съм от 10 месеца.

 
Защо реши да кандидатстваш за стаж?

Кандидатствах за стаж, защото исках да направя първата стъпка в кариерното си развитие.

 
Защо избра да се развиваш като QA?

Винаги ми е било интересно да подлагам нещата на различни изпитания и да виждам какъв е резултатът от това и дали поведението им е според очакванията.

 
Кои са най-интересните неща, с които се срещаш в работата ти?

Най-интересната част е когато търся различни начини да “счупя” софтуера на колегите :))) и естествено комуникацията ми с тях.

 
Как успяваш да съчетаеш стажа с университета?

Истината е, че нямах такъв голям проблем да съчетая стажа с университета, тъй като се случи така, че през цялото време бяхме под дистанционна форма на обучение и успявах да си разпределя часовете в работата, така че да мога да посещавам най-важните неща от университета. Естествено има и по-трудни моменти, в които се чувстваш изморен от работния ден и искаш да си почиваш, но имаш още работа за университета – в тези случаи просто човек трябва да се мобилизира максимално и да си свърши задълженията.

 
Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Свободното си време обичам да прекарвам с приятели, за предпочитане на дълги разходки сред природата. Също така обичам да гледам футбол – както пред телевизора, така и на стадиона (повече второто).
Когато съм изморена от по-активните занимания си почивам с книга или сериал.

 
За финал – какъв съвет би дала на себе си преди 2 години?

Бих се посъветвала просто да не се отказвам от нищо и да правя нещата, така както съм си ги наумила.

TelebidPro’s team – Ангел Седмаков – “…с усилие нещата се получават, дори да не e от първия път.”Специалните награди на TelebidPro на НОИТ 2022