TelebidPro’s team – Ангел Седмаков – “…с усилие нещата се получават, дори да не e от първия път.”

28/04/2022

Aнгел е един от хората, които са част от стажантската ни програма, в момента преминава интензивни вътрешни обучения и се подготвя за включване в екип. Програмата покрива задължителни елементи на обучението за започване на първа работа в компанията. Чрез нея фирмата подава ръка на бъдещите софтуерни специалисти, които търсят начална реализация в ИТ сектора. Водещото в избора ни на нови членове на екипа е мотивацията и желание за непрекъснато усъвършенстване.

Ангел ни разказа за ценните уроци, които е научил за себе си дотук и за предизвикателствата, пред които се изправя всеки ден.

 

Разкажи накратко за себе си?

Аз съм Ангел Седмаков, в момента съм втори курс във ФМИ – Софтуерно Инженерство. Стажант съм в Телебид Про от есента.

 
Кои ти бяха първите стъпки в програмирането?

Първата ми среща с програмирането беше в 9-ти клас, в часовете по Информатика, където бях силно заинтригуван от възможностите, които дава програмирането.

 
Кои са любимите ти технологии и езици за програмиране?

Не мисля, че има език за програмиране или технология, която да ми е любима, тъй като опитът ми е малък и не мога да преценя предимствата и недостатъците на различните технологии.

 
Защо реши да започнеш стаж?

Потърсих стаж, тъй като реших, че е време да изляза от зоната си на комфорт и да потърся място, където ще бъда предизвикан да давам най-доброто от себе си и същевременно да срещна нови хора и да разбера точно колко малко знам за нещата, които смятам, че знам.

 
Как протече първият месец от стажа?

Динамично и някак много бързо, целият месец ми се стори като една седмица, защото това е първият ми стаж и не знаех какво се очаква от мен, дали ще се представя добре и дали имам уменията да се справя със задачите.

 
Кое е най-ценното нещо, което научи до тук?

Колко е важно да съм системен, дисциплиниран и подреден. Въпреки че нито едно от трите не е на нивото, на което ми си иска, виждам, че нещата се случват по-лесно и имам повече време, когато съм подреден, а не хаотичен в работата си.

 

Как успяваш да съчетаеш стажа с университета?

Концентрирах се върху университета и стажа, оставих по-маловажните дейности на страна, опитвам се времето, което имам да го използвам активно и съсредоточено.

 
Коя книга прочете последно?

В момента чета “Животът, Вселената и всичко останало” на Дъглас Адамс, като тя е част от поредицата “Пътеводител на галактическия стопаджия”

 
Имаш ли някакво хоби?

Харесвам да гледам филми и да чета книги, но съм пробвал да ходя и на уроци по барабани и скално катерене. Иска ми се в даден момент да продължа да ги практикувам.

 

Какво би казал на себе си преди 2 години?

Нищо не е толкова лесно колкото изглежда отстрани, но с усилие нещата се получават, дори да не e от първия път.

 
Какви бяха последите ти изпити и как приключи последната сесията за теб?

Сесията приключи успешно!

TelebidPro награди отличилите се състезатели в Национално състезание по компютърни мрежиhttps://telebid-pro.com/wp-content/uploads/2022/04/Телебид-Про-спонсор-на-национално-състезание-по-Компютърни-мрежи-1.pngTelebidPro’s team – Божидара Атанасова – “… винаги ми е било интересно да подлагам нещата на различни изпитания.”