Специалните наради на TelebidPro в Hack TUES GG

22/03/2021

Приключи седмото издание на емблематичния хакатон Hack TUES GG, който за първи път се проведе изцяло в онлайн формат. Hack TUES е хакатон, организиран от ученици за ученици. Онлайн форматът тази година по никакъв начин не се отрази на страхотното представяне на IT ентусиастите и техните проекти, върху които работиха между 11-ти и 14-ти март.

Министърът на образованието и науката на Република България, Красимир Вълчев също се присъедини виртуално в събитието с няколко думи към състезателите, за да им пожелае успех.

Освен с финансова подкрепа като спонсор на състезанието, екипът на TelebidPro отново се включи с ментори, които помогнаха на учениците в етапа от разработката на проектите.

A eдин от нашите ментори и на този хакатон беше награден – Христо получи отличието “Бърза реакция”. 

Тази година специалните награди на Телебид Про грабнаха два отбора:
Първата ни специална награда отиде при отбор Мечо Пух с проекта Verda – Стоян Тинчев, Александър Найденов, Стефан Босев и Кристиян Стоименов от 11 клас бяха разработили чатбот, който с помощта на машинно самообучение помага на потребителите да научат повече за заобикалящите ги екологични проблеми и как да ги разрешат.

Втора специална награда връчихме на отбор 6rek – Александра Лазарова, Филостратос Титопулос, Огнян Разсадов и Михаил Петров от 8 клас за проекта “E-SoFiA “ –  апарат за засичане на горски пожари.

В Генералното класиране на журито, част от което беше и нашият екип, победители станаха следните отбори:

Първо място за отбор “Holdinga” – Виктор Горчилов, Валентин Спасов, Самуил Георгиев и Антон Янчев от 12 клас бяха разработили приложението CycleMap, което предлага най-удобния маршрут за велосипедисти до определена дестинация, базирайки се на оценка от други потребители и фактори като замърсяването на въздуха.

Второто място отиде при отбор “Мечо Пух”, които получиха и специалната ни награда.

На трето място се класираха отбор “Dynamics” – Лилия Любенова, Ангел Стоянов, Евгени Атанасов и Денис Захариев от 11 клас разработиха  GRobot – робот, който се придвижва и на базата на изкуствен интелект разпознава отпадъци и ги събира.

Всички отбори се представиха чудесно и дадоха страхотни предложения за опазване и грижа на екологичната среда.

Може да разгледате снимките от събитието и да видите емоциите на участниците.

Отново поздравления за всички млади таланти и организатори в тазгодишния хакатон!!!

И тази година подкрепихме HackAUBG hackathonHackTues GG и Отбор Мечо Пух – мед, динозавър, костенурка, мечка