TelebidPro с три специални награди на Hack TUES 6

13/10/2020

През този уикенд се проведоха финалите на тазгодишния хакатон Hack TUES! Участниците в хакатона бяха предизвикани да разработят проекти на тема Smart City с фокус върху модернизацията на града.

Учениците работиха върху проектите си в продължение на три дни (от 2-ри до 4-ти октомври), а в седмицата от 5-ти до 9-ти октомври имаха време да подготвят представяне на проектите си, които да презентират пред жури.

Освен с финансова подкрепа като спонсор на състезанието, екипът ни се включи и с ментори, които помогнаха на учениците в етапа от разработката на проектите.

Тази година три отбора грабнаха специалните ни награди:

Първа специална награда връчихме на отбор 789 с проекта Пейо – Илиана Генова, Стефан Антонов, Венелин Атанасов от 12 клас и Боряна Стефанова и Иваело Кръстев от 10 клас бяха преработили радио на около 60 години, като използват дигитални технологии.

Втората ни специална награда отиде при отбор Лек живот – Стелиан Тодоричков, Владислав Колев, Петър Дамянов, Мартин Дамянов и Мартин Динев от 11 клас, за проекта Bus Locator – мобилно приложение, което помага на незрящите в градския транспорт.

За ентусиазма и здравата работа в организацията на Hack TUES 6 тази година връчихме и трета специална награда за “Най-вдъхновяващ екип” на целия организационен екип – Дарина Атанасова, Мадлен Саркисян, Габриела Йончева, Лара Ангелова, Анжела Дамянова, Иван Димитров, Калоян Ангелов, Виктор Велев и Хинка Станимирова. Техните усилия и хъс направиха хакатона едно уникално изживяване за всички участници.

В Генералното класиране на журито, част от което беше и нашият колега Цветомир Кръстев, победители станаха следните отбори: 

Първо място за Отбор FAnton – Ангел Пенчев, Симеон Георгиев, Боян Иванов, Богдан Миронов и Мирослав Мирчев от 12 клас с проект DRUN – Автоматизирана система за доставка на пратки с дронове, които се управляват чрез невронна мрежа.

Второ място за Отбор „789“ с проекта си Пейо, които получиха специална награда и от нас.

Трето място за отбор „Нишки“ с проекта NotInfo: браузър разширение за Chrome, което следи дали съдържанието, което човек чете е фалшива информация или не. Разработено е от Анета Цветкова, Калин Дойчев, Костадин Костадинов и Евгени Димов от випуск 2020 на ТУЕС.

Поздравяваме отново всички участници за ентусиазма и иновативните проекти, които успяха да разработят и представят в рамките на хакатона.

Уикенд на хакатонитеTelebidPro na Nasaspaceapps 2020 sofia“Малките екипи водят до повече гъвкавост”