TelebidPro на Hack TUES Infinity

15/03/2022

За поредна година TelebidPro беше алфа спонсор на Hack TUES, който се проведе онлайн от 10-ти до 13-ти март 2022г.

Hack TUES е най-големият ученически хакатон в България, организиран от ученици за ученици. За пръв път събитието се състоя през 2015 година, а тази година беше 7-то и най-голямо издание – Hack TUES Infinity. Стартът на емблематичния училищен хакатон бе даден от министъра на образованието и науката – акад. Николай Денков. В състезанието се включиха 224 ученика, разделени на 50 отбора. Темата беше – Beyond the Boundaries – затова участниците трябваше да разработят идеи, свързани с изследването на дълбокия космос и биониката. Те разполагаха с 2 дни да завършат своя софтуерен или хардуерен проект.

В ролята на ментори се включиха 50 специалисти от водещи ИТ компании, включително и от Телебид Про. В края на състезанието всеки отбор представи проекта си пред жури, в което всяка година по традиция има представители и от екипа ни.

Телебид Про е дългогодишен спонсор на Hack TUES и активно подкрепя хакатона – 9 човека от екипа ни бяха сред менторите на отборите. Те помагаха на туесарите и ги напътстваха по време на работата им.

Усилията на екипа ни от ментори се отплати и отбор “Лемнискåта”, чийто ментор бе нашият колега Боян Миланов, спечели хакатона. Te изразиха своята благодарност към него на церемонията по награждаването:

“Искаме да изразим огромни благодарности към нашия невероятен ментор – Боян Миланов. …беше винаги на линия когато му пишехме, дори в три часа през нощта, за да ни помогне..”.

 

Отделно от официалното класиране, ние бяхме подготвили специални награди за отборите, които най-силно ни впечатлиха. Изборът и тази година беше много труден, но все пак отличихме следните отбори:

Отбор 𝐓𝐭𝐓 – с проект за комуникация между астронавти, говорещи различни езици.

Отбор 𝐀𝐫𝐜𝐡𝐁𝐓𝐖 – с образователна игра/симулатор, която използва реална информация от Kосмоса.

Отбор 𝐓𝐮𝐥𝐮𝐩𝐢𝐭𝐞 – с интерактивен сайт с образователна цел.

Отбор 𝟔𝟎 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐚 – с проект за измерване на стойности на температура, влажност на въздуха, съдържание на метан, въглероден оксид и диоксид, запалими газове и пушек.

Отбор 𝐄𝐑𝐑𝐎𝐑: 𝐧𝐚𝐦𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐟𝐢𝐧𝐞𝐝 – със сайт, който решава проблем с незаинтересоваността към изследването на Kосмоса.

Отбор Memelitrix – с уеб приложение, позволяващо на хората с увреждания и затруднения да получат помощ от доброволци.

И не на последно място – наградихме и отбора, без който цялото събитие нямаше да бъде възможно: Отбор ОРГАНИЗАТОРИ. Те, заедно с Асоциация на Завършилите ТУЕС свършиха страхотна работа и отново ни включиха в едно незабравимо приключение!

Нашата компания, Телебид Про, има изградено дългогодишно партньорвтво с ТУЕС, защото вярваме в учениците и голяма част от нашия екип са бивши Туесари, чиято страст към технологиите е започнала още от училище.

Следващото съвместно приключение с ТУЕС, което ни очаква съвсем скоро е TUES Fest.

 

TelebidPro DevCamp – Даниел: “Исках да придобия опит в програмирането и в ИТ сферата като цяло, както и да натрупам нови знания.”Специалните награди на TelebidPro на TUES Fest 2022