TelebidPro DevCamp – Даниел: “Исках да придобия опит в програмирането и в ИТ сферата като цяло, както и да натрупам нови знания.”

28/02/2022

Запознайте се с Даниел, един от успешно завършилите TelebidPro DevCamp. Той ни разказва за уроците, които е научил по време на DevCamp и какво го е накарало да кандидатства.

 

Представи се с няколко думи?

Даниел: Казвам се Даниел и в момента съм студент първа година в ТУ-София – специалност Автоматика.

 

Как реши да се запишеш в DevCamp?

Реших да се запиша веднага след като завърших 12 клас. Търсих стаж или работа, която да мога да върша докато съм студент, без да ми пречи на обучението. Исках да придобия опит в програмирането и в ИТ сферата като цяло, както и да натрупам нови знания.

 

По какви задачи разработи по време на DevCamp?

Първата ми задача беше да генерирам точки чрез Google Maps. Беше интересно, защото веднага виждаш резултата. Но най-интересно беше да правя електронен магазин – Класика. Там доста се въртях, но поне работих по целия процес от дефиниране на условието до performance тестове на разработеното от мен.

 
Как премина работата по проекта, какви бяха най-големите предизвикателства?

Определено SQL беше най-голямото предизвикателство. Имах проблеми и със системата за плащане при електронния магазин.

 

Какво ново научи по време на тренинга?

Доста неща – научих някои от слабите ми места. Те се изявиха по време на тренинга. Получих добри практики. Макар и малък, опитът беше важен.

 

Научи ли нещо ново за себе си?

Най-ценното нещо, което научих е върху какво трябва да работя по-усилено занапред. Разбрах какво имам да подобря и какво имам да уча. Това е много ценно, всеки, който иска да се развие в която и да е сфера, трябва да научи къде са му слабите места!

 


Как успяваш да съчетаеш тренинга с университета?

Не е особено лесно, като цяло университетът и тренингът заемат почти цялото ми време. Важно е това, че имам възможността да участвам в тренинга, когато съм свободен от университета. Така мога да ги съчетавам, което е много голям плюс.

 

Какъв съвет би дал на хората, които искат да се присъединят към DevCamp в бъдеще?

Да го направят. Това е опит и има доста предимства. DevCamp може да се съчетае с университета и е добра възможност да натрупат опит и знания. Нищо не губиш, само можеш да спечелиш.

TelebidPro’s team – Боян Миланов – “…балансът между теория и практика…”TelebidPro на Hack TUES Infinity