Space Apps Challenge 2015

Предполагаме, че повечето от вас са чували ли за Space Apps Challenge. За тези, които не са, ще споменем няколко думи за събитието.

Space Apps Challenge е един от най-големите хакатони в света. Организира се от National Aeronautics and Space Administration (NASA) и се провежда всяка година от 2012 насам. Основната му идея е да събере отбори от различни краища на света, които да работят заедно по създаването на решения на глобални проблеми поставени от NASA. Може да участва всеки с интерес към технологиите и иновациите.

Тази година екипът на Hackerschool BG ще се включи да помага за организацията на състезанието за България.

Допълнителна полезна инфомрация:

  • Ще се проведе на 11 и 12 април в рамките на 48 часа

  • София, betahaus, кв. Лозенец, ул. Крум Попов 56-58, София 1421 (карта), Бургас, Бургаски Свободен Университет, Бургас 8001, бул. “Сан Стефано” 62  (карта) и виртуално от цяла България.

  • Регистрация ще се прави от официалния сайт на състезанието NASA International Space Apps Challenge 2015г. Регистрацията ще започне на 02 Март 2015г. Ще може да се регистрирате и в деня на състезанието 11 Април.

Предизвикателствата тази година са в следните теми OUTER SPACE, EARTH, HUMANS и ROBOTIC.

Очакваме предизвикателствата да бъдат обявени на 11 март.

Интересно!

Тази година акцентът е върху Women in Data и ще има специална награда за най-добър женски отбор. Така че ако познавате достатъчен брой смели девойки, които биха се заели със задачата – поощрете ги.

Ако искаш да се включиш, но си нямаш екип, пиши ни!

Повече информация може да намерите на сайта на събитието за България – http://spaceappschallengebulgaria.eu

Improve AssessmentImprove Assessment