NASA Space Apps Challenge 2016

Участвайте в най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge!

Регистрацията за участие е отворена! Предизвикателствата за решаване са обявени!

Само месец ни дели от провеждането на най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge. България ще участва за четвърта година. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса.

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса.

След успешните 2013, 2014 и 2015 г. тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив.

Регистрацията е отворена и ще продължи до деня на самото събитие на 23-24 Април.

Състезанието в София ще се проведе в Интер Експо Център, за участие може да се регистрирате на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/sofia-bulgaria.

В Бургас ще се проведе в Професионалната Гимназия по Механоелектротехника и Електроника, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/burgas-bulgaria,

В Пловдив, състезанието ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/plovdiv-bulgaria.

Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

Предизвикателствата за решаване са обявени!

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, прочетете повече на: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/

Остава само един месец! Очакваме ви!

Допълнителна информация: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg.

ISO 9001/27001 CERTIFICATIONISO 9001 / ISO 27001Стипендиантска програма на TelebidPro – hackIT first