Запознай се с iuvo: Тодор Сбирков

21/12/2018

Копираме едно интересно интервю за представянето на Тодор Сбирков, за участието му в проекта iuvo, която P2P lengind платформа екипът ни e изградил и се грижи за това тя да функционира безотказно.

Източник: https://www.iuvo-group.com/bg/meet-iuvo-todor/


Тодор е човек, който обича да плува срещу течението. Харесва истинските неща в живота и предизвикателствата. Намира удовлетворение в това, когато погледне назад, да открива с усмивка, че макар да му е било трудно, нещата са се случили. Любител е на точните науки, но споделя, че животът го е побутвал в различни посоки. Идва от гр. Смолян, където е учил в математическа гимназия. По душа е предприемач и от 2004 год. работи по собствени проекти, съвместно с приятели и партньори. Новото амплоа го провокира да завърши още една магистратура, този път по Стопанско управление. Професионалният му опит е основно в разработката на IT проекти, както и в областта на маркетинга.

1. Как стартира проектът iuvo?
Дълга история! Имам един приятел, познат като Стан, който постоянно чете за новостите във финансовия сектор. И мине, не мине време и подхвърли нещо за peer-to-peer платформите. Та, стоим си една вечер през лятото на 2015 г. на терасата в офиса с Манол и говорехме за peer-to-peer платформите – какъв потенциал имат и как на Стан темата му е постоянно в главата. Седнахме и направихме проучване какво правят хората по света и къде евентуално има потенциал за развитие. Писах един и-мейл на Стан, че имаме интерес и сме намислили да действаме в тази област. И той веднага отговори: „Дайте да се видим, че и ние сме решили да действаме.“ Така започна всичко. Ние, като технологичен партньор – да вдигнем платформата, „те“ (backers) като работещ бизнес.

2. С какво обичаш да се занимаваш, когато не си на работа?
Обичам спорта и ми харесва да обикалям планините.

3. Имаш ли специален талант?
Не. В мен нямам нищо специално. Скучна работа! 🙂

4. Инвестираш ли в нещо?
Инвестирането е нещо много специфично и всеки човек го вижда по различен начин. Специално аз се интересувам от дългосрочни проекти, в които мога да се включа и които са свързани с много работа и усилия. Не вярвам в стабилността на големите краткосрочни печалби.

5. В какво трябва да инвестират хората, освен пари и активи?
Според мен най-важната инвестиция е в човешките взаимоотношения – човечността и истинските хора.

6. Кои са най-големите тревоги на клиентите ви?
Че идеите се генерират по-бързо, отколкото се реализират.

7. Какво правиш, когато се ядосаш на някого?
Научил съм се да не се ядосвам. Но когато има хора, които смятам, че не са прави, им го казвам по достатъчно ясен начин, за да ме чуят.

8. Кой е най-добрият съвет, който може да дадеш на новите потребители на iuvo?
Пробвайте.

9. Нека приключим/ завършим с един екзистенциален въпрос. Кое се е появило първо, кокошката или яйцето? Защо?
Петелът 🙂

NASA Space Apps Challenge – Bulgaria 2018SUPER STEM България 2018