И тази година подкрепихме HackAUBG hackathon

09/03/2021

От 26 до 28 февруари се проведе петото издание на HackAUBG 3.0 hackathon, организиран от The Hub AUBG, в който екипи от ученици и студенти в рамките на 48 часа трябваше да разработят и представят IT решения на тема Smart Cities. Тази година състезанието се проведе в онлайн формат. 

Екипът ни отново подкрепи и беше част от хакатона. 

Първо място спечели отбор “InnovaOne“ с проекта си “GeoShare” – динамична система за мениджмънт на градове, която е изградена, за да бъде в полза на правителството и общините. Проектът има за цел да подобри информацията за разпределението на хора в града с помощта на данни, които се събират чрез location-based data събирана от телефоните на гражданите. Поверителността е взета под внимание и екипът използва криптиране за проекта си.

Линк към Github на проекта: https://github.com/radi-cho/InnovaOne-HackAUBG

Второ място е за отбор „Performista“ с проект “Udoma” – smart платформа, която цели да помогне на хората да разберат как да използват ресурсите в домакинството си, за да подобрят ефикасността им. Платформата предоставя съпоставяне на данни в реално време, включващи сметки и статистики за оборудване от клас A+, както и откриване на части от домакинството, които могат да доведат до високи сметки и менажирането им.

Линк към Github на проекта: https://github.com/boian123/hackathon

Трето място е за отбор f‘{ing_python}’ с проект “Parkinc” – софтуер базиран на Machine learning, който засича свободни места за паркиране. Проектът цели да намали задръстванията и да улесни гражданите в един по-умен град. 

Линк към Github на проекта: https://github.com/stefanzer0/hackaubg3.0

Повече информация за хакатона може да видите тук

С нетърпение очакваме Hack TUES GGTelebidPro alfa sponsor Hack TUES GGСпециалните наради на TelebidPro в Hack TUES GG