Hack 30xTUES

От 15 до 18 март 45 отбора от ученици между 8 и 12 клас от ТУЕС се впуснаха в 3-дневния хакатон Hack 30xTUES на тема „Старо училище, нови технологии“, посветен на 30 годишния юбилей на училището. TelebidPro  се включи като партньор в организацията и част от журито. Учениците разработиха по темата най-различни софтуерни и хардуерни проекти. И като на всяко състезание, имаше победители.

Голямата награда спечели отбор КОКОБЕ с приложение за резюмиране на текст, използващо невронни мрежи и машинно самообучение, разработено от Телерик Арсов, Ивона Мирчева, Владислав Георгиев, Мартин Дацев и Петър Милев – ученици от 11 клас.

Специалната ни награда – възможност за стаж и менторство в Телебид Про също отиде при отбор КОКОБЕ.

Второто място – приложение за чатбот на историческа тема, което предлага резюме на текстове по дадена тема, спрямо интересите на ползвателите отиде при деветокласниците от отбор Old and Bald – Георги Любенов, Виктор Велев, Антон Янчев и Самуил Георгиев.

На трято място станаха ученици от 10 клас от отбор IDK – Михаил Кирилов, Петър Николов, Денис Бързанов, Тони Пеловски и Стефан Стефанов, които разработиха проект за игрална конзола.

Поздравления за най-добрите ТУЕС-ари в юбилейния хакатон!

HackIT First Hackaton FMI 2017TUES Fest и специалната награда на TelebidPro