Специалните награди на TelebidPro на TUES Fest 2022

Приключи петото издание на TUES FEST – ежегодно изложение на проекти, курсови и дипломни работи в областта на софтуера, компютърните мрежи, вградените системи и роботиката, създадени от учениците на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София.

За пръв път от две години насам изложението се проведе присъствено на 16.04.2022 г. в Sofia Tech Park. Тази година TUES Fest беше под надслов „Fair from the Future”. В рамките на събитието 83 проекта на общо 153-ма ученици се състезаваха за първите места в трите категории.

TelebidPro за поредна година взе участие като Алфа спонсор. Даниел Лазаров – Team lead и Тодор Сбирков – COO в ТелебидПро бяха част от журито.

Фирмата отличи със специални награди няколко проекта:

  • Първа награда спечели проект “Eugene”, изготвен от Кристиян Стоименов и Стоян Тинчев от 12А – проектът представлява система от база данни – механизъм за съхранение, извличане и обработка на голямо количество данни.

  • Втора награда грабна проект “0r9an1zz3r”, разработен от Мартин Вайер от 12Б – проектът анализира снимки и позволява търсенето из тях по различни филтри – цветове, обекти в снимката, текст и още.

  • Трета награда получи проект “AMRAAM Самонасочваща се Ракета”, разработен от Станислав Иванов от 10Г – AMRAAM е лека и евтина ракета с прецизно насочване, дори и срещу движещи се цели.

  • Четвъртата награда на ТелебидПро спечели проект “Shegi4kiG4”, разработен от Димо Йорданов от 11Б – проектът представлява имплементация на база с данни в паметта на компютъра.

Поздравяваме всички ученици от TUES, които се включиха в организацията на феста за здравата работа, както и Асоциация на Завършилите ТУЕС, без чиято подкрепа събитието нямаше да бъде толкова успешно!

TelebidPro на Hack TUES Infinityhttps://telebid-pro.com/wp-content/uploads/2022/04/Телебид-Про-спонсор-на-национално-състезание-по-Компютърни-мрежи-1.pngTelebidPro награди отличилите се състезатели в Национално състезание по компютърни мрежи