В какви събития се включихме и какви събития организирахме през 2022 година?!

15/01/2023

В началото на 2023 година е време да си припомним най-вълнуващите събития, в които Телебид Про се включи или организира през изминалата 2022 година.

Събития организирани от TelebidPro през 2022 година

Oрганизирахме различни тренинг програми, за да помогнем на хората без опит да започнат първата си работа или стаж и да стартират своята кариера. Това са някои от тях:

DevCamp – 5 седмичен тренинг за студенти, които имат основни познания по програмиране и за разработката на софтуер и искат да започнат първия си стаж или работа.

Software Workshop – програма за студенти, които искат да придобият нови знания и ключови практически умения с помощта на висококвалифицирани ментори от екипа ни.

Стажантска програма –  Целта и е да подготви студенти с интереси в ИТ сектора да започнат  професионалното си развитие.

Стипендиантска програма –  Целта на програмата е подпомогне финансово студенти с отличен успех да завършат образованието си.

TelebidPro подкрепи спортния дух и спонсорира Витоша 100

През юни 2022 Телебид Про беше спонсор на едно от най-големите спортни събития. Фирмата подкрепя маратона, защото вярваме, че спортът е важна част от живота на хората, независимо от тяхната възраст, интереси или професия.

Telebid Pro в подкрепа на образованието в IT областтa

Сред основните приоритети и отговорности, в които ние от Телебид Про се припознаваме, е да дадем своя принос за изграждането на бъдещото поколение софтуерни инженери и IT специалисти. Фирмата подкрепя различни ученически състезания и олимпиади, защото искаме да поощрим младите хора.

Някои от събитията, които подкрепихме през 2022 година:

  • Национална олимпиада по информационни технологии – в олимпиадата участват най-талантливи ученици с интерес в областта на информационните технологии от цялата страна.
  • Национално състезание по компютърни мрежи – в състезанието се включат ученици с интерес към компютърните мрежи.
  • Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“  – в турнира се включват ученици от 5-ти до 12-ти клас от цяла България.
  • Летни учебни парактики – практиката цели да  постави ученици в среда близка до реалната работна и да надгради практическите им умения.
  • TUES Fest – ежегодно изложение на проекти, курсови и дипломни работи в областта на софтуера, компютърните мрежи, вградените системи и роботиката, създадени от учениците ТУЕС.
  • HackTUES – най-големият ученически хакатон в България, организиран от ученици за ученици.

Спонсорство на технологични конференции

През октомври 2022 Телебид Про беше спонсор на най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код – OpenFest Bulgaria. Наши колеги организираха и Лекция и Workshop, като част от програмата на събитието.

Успешни партньорства с най-големите университети в България

  • Факултет по математика и информатика към Софийски университет „Свети Климент Охридски“ – София
  • Технически университет – София
  • Нов български университет
  • Университет за национално и световно стопанство (УНСС – София)
Какво (ще) се случи в TelebidPro през ноември и декември?TelebidPro спонсор на АзТУЕС